Kesäloman kunniaksi

Kesäloman kunniaksi olen sahaillut Gedacktin ison oktaavin pillilautoja mittoihinsa. Paljon muuta ei urkurintamalta kuulukaan. Messinkiputkea tilasin pikkupillien jaloiksi. Askartelutarvikkeena(kaan) pienen, kuusimillisen putken hinta ei ollut aivan järisyttävä. Kokeeksi otin myös pätkän hiilikuitua, niin epäurkumaista kuin sekin on. Selvästi messinkiä kevyempää se ainakin on. Pitäisi ryhtyä poraamaan pillitukkia uusiksi, kun tein sen aikoinaan Bormannin ohjeen mukaan, ja hänen ohjeessaan Principal on muoviletkujen päässä julkisivussa. Sellaista en ajatellut tehdä.

Nyt kuitenkin mietityttää koko dispositio. Minulla kun nyt sattuu jo olemaan Teijon neobarokkinen sirkkelisoitin. Ehkä muutankin Principalin nelijalkaiseksi. Tai pelkäksi kahdeksanjalkaisen diskantiksi. Cymbelin teko ei enää varsinaisesti näin pieniin urkuihin kiinnosta. Onneksi kuoroäänikertojen pillit jäivät vielä kesken.

Kuvissa Opus1 nykyisessä vaiheessaan, Gedacktin pillit ilmalaatikolla isoa oktaavia lukuun ottamatta, Principalia muutama pilli.


0 Comments: