Urkuvapriikki yskähti taas käyntiin

Edellisestä päivityksestä onkin jo aikaa. Urkuvapriikin toiminta on ollut pari kuukautta lähes pysähdyksissä työnjohdon kiinnostusten suuntauduttua paljolti moninaisille muille elämän välttämättömille aloille. Tämän sivun ulkoasupäivitys on myös työllistänyt yhdistettyä suunnittelu-, työnjohto-, tuotanto-, graafisen suunnittelun ja sisällöntuotannon osastoa melko lailla.

Tällä välin prinsipaalihuilun diskanttipillit ovat valmistuneet, ja gedacktin tenorioktaavin pillitukkeja on suunniteltu. Ne täytyy tehdä ennen kuin päästään kunnolla sovittamaan näitä nelijalkaisen pillejä omalle tukillensa.

Nyt kuitenkin ryhdistäytymisen jälkeen saatiin otettua viikonloppu vapaata urkujenrakennukselle, ja gedacktin toinen ja suunnittelun etenemisen kannalta välttämättömämpi pillitukki jyrsittyä ja liimaamista vaille kasaan.

Myös nelijalkaisen ison oktaavin kolme pilliä (E, F, Fs) tuli kansia vaille valmiiksi. Päädyin siihen, että teen vain neljä alinta pilliä enemmän tai vähemmän tukittuina - ja siis puolta lyhyempinä. Loput pillit näyttäisivät sopivan kaappiin avoiminakin.


0 Comments: