Ensimmäiset soittokokeilut

Aloitin palkeenteon kesälomalle päästyäni. Päätin siis innokkuuksissani tehdä kaksi monilaskoksista kiilapaljetta Italian urkujen malliin, mikä sekin tietää järjetöntä työmäärän lisääntymistä verrattuna Bormannin neuvomaan uivaan palkeeseen, jonka tekoon menee kirjan mukaan kuutisen tuntia. Yhden monilaskoksisen palkeen puuosien tekoon ja nahoittamiseen meni kokonainen viikko. Samalla tein puuosat toistakin paljetta varten, mutta se saa jäädä odottamaan parempia aikoja. Valitettavasti ei tullut otettua hommista oikein yhtään kuvaa.

En ehkä oikein käsittänyt monilaskoksisen palkeen olevan niin paljon suuritöisempi. Tässä vaiheessa ei ole intoa toisen tekoon. Yhdelläkin pääsee testaamaan pillien soimista. Se olisi tällä hetkellä mieluisampaa. Juhannusaaton kunniaksi siis kasasin ilmalaatikon päälle muutaman pillin. Palje on liitetty laatikkoon imurinletkulla.

Ilmaa karkaa kaikista mahdollisista rakosista ynnä reikäsistä, ja kokeeksi ilmalaatikolle nostetut pillit eivät soineet. Ei se kovin suuri yllätys ole. Venttiileistä ei ole paikoillaan kuin muutama ja ne täytyy avata vetämällä ilmalaatikon alla olevista naruista. Loput reiät on peitetty maalarinteipillä. Venttiilit siis paikoilleen seuraavaksi ja jousiakin täytyy tehdä vielä muutamia lisää.


0 Comments: